torsdag 24 juni 2010

Midsommarfest

Idag har vi firat midsommar med jordgubbstårta
till kaffet och buffé till lunch. Jätte gott som vanlig!!!

Trevlig midsommar på er alla!

Ännu ett kalas

I fredags var vi i Sillerud på besök.
Det var en trevlig dag, vi fick träffa både
kanin och hundar. Det serverades tacos
med tillbehör, kaffe och glass till efterätt.
Tack för trevlig dag!

torsdag 17 juni 2010

Bakdag på Hembygdsgården

Igår hade vi den årliga bakdagen på Hembygdsgården.
Vi bakade tunnbröd och "kaka" till klengås på gammalt vis,
som stektes i bakstugans ugn med öppen eld.
Det blev både fika och sopplunch, med nybakad kaka,
ute i det fina vädret och den vackra omgivningen.



En mycket lyckad dag!!!

måndag 14 juni 2010

Födelsedag

I fredags var vi hos Britt-Marie på födelsedagsfest.
Vi var 11 personer som mest under dagen.
Hon fick en fin blomma och en blå kanin i present.
Dagen började med kaffe och hembakad tårta,
sedan fortsatten vi med kycklingsallad,dressing och
vitlöksbröd. Till efterätt fick vi glasstårta och kaffe.
Det blev en mycket lyckad dag!!!!! Tack för den!!!


Ett nöjt födeledagsbarn.

Musik i kyrkan

Onsdagen den 9 Juni var vi inbjudna till
musik i kyrkan och lunch därefter, det blev
en mycket trevlig förmiddag alla såg ut att
trivas. Ni som ordnade detta ska ha ett hjärtligt
tack för allt!!! Vi kommer gärna tillbaka.

tisdag 8 juni 2010

Kalas hos "fröken"

Idag har vi varit borta och ätit lunch.
Vi fick fyra olika pajer och sallad,det
var mycket gott!!!!! Till efterrätt fick
vi glass och kaffe. Innan vi gick hem
fick vi med oss en massa växter.
Tack för allt "fröken"!!!!!!!


fredag 4 juni 2010

Grillen är tänd

Idag har vi ätit biskvier till kaffet,som vi bakat själva.
Vi har grillat kyckling och fläskfilé, till det åt vi sallad,
melon och timjan och vitlöks stekt färskpotatis i ugn.
Efterrätten blev blåbär med grädde och kaffe.




Choklad biskvier.

100 g sötmandel
2 äggvitor
1½ dl florsocker

smörkräm:
100 g smör
1 dl florsocker
1 msk kakao
2 äggulor

Garnering:
100-150g mörk blockchoklad

1. Sätt ugnen på 200 grader

 2. Mal mandeln

 3. Vispa äggvitorna till hårt skum och sikta ner florsockret.
Tillsätt mandeln och rör samman till en jämn smet.

4. Klicka ut smeten på bakpappersklädd plåt och
bred ut den till platta kakor,ca 4 cm i diameter.

5. Grädda kakorna mitt i ugnen tills de är ljust bruna ,
ca 10 min. Låt dem kallna på galler.

6. Rör smör och socker vitt och poröst.
Tillsätt siktad kakao och en äggula i taget.
Arbeta krämen kraftigt så den blir luftig, gärna med elvisp.

7. Fördela smörkrämen på mandelkakorna på den sida som
legat ner mot plåten. Låt smörkrämen bilda en liten topp på mitten.

8. Låt kakorna stå i kyl eller frys ca 1 tim.

9. Bryt chokladen till glasyren i små bitar och lägg dem i en skål,
ställ den över en kastrull med hett men inte kokande vatten.

10. Doppa smörkrämssidan på kakorna hastigt i chokladen
och ställ dem på papper att stelna.

11. Förvara kakorna svalt.