Å vi var där, vi gjorde inga stora prestationer men vi kände stämningen och kom på bild i nwt.
torsdag 17 oktober 2013
fredag 11 oktober 2013
16-års jubileum
Vi firar idag att vår verksamhet har varit på Stinsen i 16 år.
Kladdkaka bakades till förmiddagsfikat
Grädden vispades.
Potatisen skalades innan fikat så att Janssons frestelsen skulle få lång tid i ugnen.
Fikat smakade gott.
Lunchdukningen.
Dagens lunch: Janssons frestelse, korv, köttbullar, omelett, gravad lax och sås.
Efterrätt: Glasstårta och kaffe.
torsdag 10 oktober 2013
fredag 4 oktober 2013
Utflykt till Säffle
På kanelbullens dag bjöds det på hembakat till kaffet.
Även kompisarna fick vara med.
Vi var några som var ute och kollade till hönsen.
Det blev även en titt på alla hundarna.
Sedan var det dags för matlagning, här sitter salladsgänget.
Potatisskalaren står vid diskbänken
Här sitter dom som väntar på att maten ska bli klar.
Tack Sofia
för en mycket trevlig dag och allt gott vi fick i oss.
torsdag 3 oktober 2013
onsdag 2 oktober 2013
Höstdag med sol
Nu kan vi ju bara konstatera att hösten är här. Minusgrader på morgonen men solen lyser upp lite under dagen.
Boken måste lagas, å han är händig med tejpen.
Här läses det ur den egna boken.
Efter en promenad upp till affären fick vi besök utanför Stinsen.
Vi fick hjälp med planeringen av den nyinköpta ljungen.
En väldigt söt liten Bamse
fredag 27 september 2013
onsdag 25 september 2013
fredag 20 september 2013
NasiGoreng
Idag uppfylldes en önska om att laga NasiGoreng,
det passade bra att fira in mâten med.
det passade bra att fira in mâten med.
Kålen strimlas, det var ett kul arbete.
Paprikan skärs till salladen.
Räkorna skalas.
Chipsen friteras.
Här står det slutliga resultatet och väntar på att vi ska hugga in.
Till efterrätt fick vi lite glass och kaffe.
torsdag 19 september 2013
Mjölk i kylen
Nu hade det inte gått åt så mycket mjölk, var det någon som påpekade.
Vi hade några liter i kylen.
Han som kom först fick vispa ihop smeten.
Vi hade några liter i kylen.
Han som kom först fick vispa ihop smeten.
Han som kom efter fick grädda våfflorna.
Den som kom sen fick vispa grädden.
Någon annan dukade.
Sen fick vi alla njuta av nygräddade våfflor med grädde och sylt
måndag 16 september 2013
Födelsedagskalas på Västanås
Föremålet för kalaset var pigg och vaken och vispade vaniljsås
till äppelkakan som han hade bakat dagen före.
Paketöverlämning
Efteråt var det dags att skära kålen till kålsoppan.
Den skulle stekas.
Dagens lunch: Kålsoppa med frikadeller, bröd och smör.
Efterrätt: Stekt banan och glass.
Tack för en bra dag Mats!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)