torsdag 19 juni 2014

Midsommarfirande

Den tidiga mannen fick börja skala potatis till Janssons frestelse. 

 Å den här mannens jobb är att plocka ur diskmaskinen.

Bordet är dukat för fikat, Lisa hade med minimuffins.

Dagens tårta

 Det blev lite sång för Lisa, hon fyllde år.


Lite jobb inför lunchen.



Nu var det slut på vårt svampförråd i frysen, så nu blir det champinjoner i stuvningen.




Midsommarbuffé


Efteråt blev Stinsen en manikyrsalong för de som ville få lite färg på naglarna till helgen.


Glad midsommar!




onsdag 18 juni 2014

Midsommmarförberedelser

Nu var det dags och det ska vara som förra året. Här ska rutinerna följas.

 Här bakas tårta som jordgubbarna ska på i morgon.

 Dillen plockas och det som inte ska användas nu fryses.

Köttbullarna stektes i två pannor och efter provsmakning, blev de godkända.

Servetterna ska det vara blåklint på!


fredag 13 juni 2014

Tabelras på Stinsen

Idag har vi rensat frysen på kåldolmar,till det hade vi kokt potatis och god sås.
Till efterrätt hade vi gjort fruktsallad på mango,druvor,melon och ananas.



Eftersom det inte va så mycket matlagning blev det ett brödbak också.




torsdag 5 juni 2014

Dagens mat


 Dagen till ära är det gäst kocken själv som gästbloggar :)

Jag serverade till fika en chokladpaj men jordgubbar.

Recept;
Botten
200 g maryland kakor med kokos i
75 g smör
 Fyllning
en burk karamelliserad mjölk
Tryffel
200 g mörk choklad
1 dl grädde
Topping
Jordgubbar

Mixa kakorna under tiden du smälter smöret. rör ihop
tryck ut kakdegen i en avlång form, även upp över kanterna.
Häll i den karamelliserade mjölken.
Hacka chokladen fint, koka upp grädden och dra ifrån plattan. Häll i chokladen, rör om till det blir smidigt och glansigt. Smeta över på pajen.

Skölja och skiva jordgubbar och garnera hela pajen, resterande jordgubbar kan man ha över som topp.
Låt stå i kylen en 30 min.

Efter fikat så började vi att förbereda maten och fruktsalladen.


Stekning av kyckling
 Fick inte så många bilder tyvärr.

Till mat så gjorde vi en kycklinggryta som serverades med pasta och bladspenat.

Kycklinggryta
Kyckling
Soltorkade tomater i olja
Grädde
Salt och vitpeppar
Baby blad spenat


Skär upp kycklingen i mindre tärningsformade bitar. 
Stek kycklingen i oljan från de soltorkade tomaterna (Mycket viktigt då de ger grytan den goa smaken)
Skär upp de soltorkade tomaterna i mindre bitar.
Blanda oljan från tomaterna och mjöl till redning
Häll över hälften av grädden och sen redningen.
Häll i resten av grädden för att få rätt konsistens på grytan som passar dig. 
Ha i tomaterna och krydda med salt och vitpeppar.
Servera med pasta av något slag.
Toppa med baby blad spenat.

Till efterrätt så åt vi fruktsallad med finhackad choklad och gammaldags gräddglass.



Dagen har varit väldigt lyckad och alla ville ha mer av allt. jag känner mig tillfreds och gör gärna om det igen

// Lisa







onsdag 4 juni 2014

Dag på "stan"

Skolan åkte på skolresa denna dag, och Stinsen hade fått följa med...
Men resan blev lång och beslutet blev att stanna hemma.

Lunch på Götes smäller ganska högt det med. 

Mätta och belåtna blev det shopping inför morgondagens matlagning.
Vår gästkock Lisa har komponerat menyn och skrivit handelslistan

tisdag 3 juni 2014

Flitens lampa lyser

Efter lunch så började flitens lampa lysa igen.

Här tränas samspel och tolerans. Samtidigt blir det en bild som han senare ger bort. 

Hjärngympa med korsord 

 Här blir diskhon extra blank.

Vävaren trivs bäst i vävstolen han.

onsdag 28 maj 2014

Raggarkväll

FUB och Mona Persson hade bjudit in till grilkväll i Glava.
3 killar från Fölsbyn Carclub kom med sina bilar till Brunnen i Årjäng och körde oss till Glava.


Väl framme tände Mona grillen och det vankades hamburgare och andra godsaker.

tisdag 27 maj 2014

Elvis-tryck

T-shirten med Elvis satt på i torsdags.
Många tyckte den var fin, så idag var idéen var att trycka en grytlapp.


Färdigt resultat.

söndag 25 maj 2014

Avslutningsmiddag

När den gamla chefen slutade lovade Stinsen att bjuda på motta & fläsk någon fredag framöver.
Nu hade vi hittat en fredag som passade.

Men han missade den goda philadelphia-tårtan på förmiddagen.


Vi njöt på Kittys altan.


Till gröten behövdes det starka armar, så det var tur han kom.

Det smakade gott!

Efter maten smakade det bra med lite uppfriskande vattenmelon.

Så var den "efterfesten" gjord på Kittys altan!

Med alla sinnen

I torsdags var det dags, i år var det förlagt till vårterminen men vi var fortfarande kvar på "Gammelvala" i Brunskog.

I strålande solsken med mycket folk.
Vår praktikant Carl-Johan stod med solkrämen i högsta hugg.
Han gjorde ett mycket bra jobb denna dag.

 Patrik och Ingvar som tidigare spelat med Sven-Ingvars underhöll utomhus.

Hos Arvika Trädgårdsförening fick man plantera sin egen böna.

Vi fick besök bakom vårt försäljningsbord av Mickel i Långhult.



måndag 19 maj 2014

Stopp-ljus soppa igen

Vissa av våra praktikanter får äran att bli hembjudna till Martha.
Nu var det dags för Carl-Johan att smaka stopp-ljussoppan.

Traditionen är att det ska var kladdkaka till förmiddagskaffet.

Många kastruller med färgglatt innehåll blir det.

Tack Martha det smakade gott!

fredag 16 maj 2014

Glädje när det jobbas

Här jobbas det med Ipad och tidningsvikning.