tisdag 23 september 2014

Brödbak och bad


 Nästan tomt i frysen så då var dags att sätta en deg.

Efter första jäsning var det dags att lägga ut på plåten och jäsa igen.

Förmiddagen förflöt och sen var det dags för bad.


En del i den Årjängska tidräkningen är över

Med andra ord är marknaden över för den här gången.

Våran sopgubbe är inte intresserad av själva marknaden utan höjdpunkten är måndagen då han får åka med sopbilen till marknadsplatsen och städa.

Andra har njutit av lördagens fina väder och möjligheter till handel.

Vi fick smakprov av remkorv.
(Inte felstavat)


fredag 19 september 2014

Vanlig fredag trots marknad

Vi är motvalls idag, ingen kålsoppa och inget marknadsgodis.
Men vi har det bra ändå.

Kladdkaka med grädde ska vi ha till fikat idag.

Innan fikat klippte han till nytt arbetsmaterial till vävaren.


Sen blev det lunchförberedelser.

Woken åkte fram och vi fyllde på ingredienser lite eftersom.

Dagens lunch: Riswok, grillad kyckling, sallad och sötsur youghurtsås
Efterrätt: Grillad banan med glass

Hej på Mâten!

måndag 15 september 2014

Ny på jobbet

Idag fick vi en ny arbetstagare på obestämd tid. Denna gjorde succé.

Det har varit full med nya intryck, så lite små "tupplurar" har varit på sin plats.

Nu skulle det kalasas

I fredags var det äntligen dags för kalas på Västanås.

Han hade bestämt våfflor till förmiddagsfikat, då fick han vispa grädde till det.

Våffelstekaren kom i tid för att göra jobbet.

 Något att äta på skulle dukas fram.

Uppvaktning med blommor och askar.

 Sen skulle det skäras till vitkål till kålsoppan

 Kålsoppan smakade bra.
 

Sen blev det kaffe med glasstårta.

 Födelsedagsbarnet landade i soffan och tyckte kalaset var klart då.

Tack Mats för en trevlig dag och god mat!



onsdag 10 september 2014

Den tidiga mannen fyller år

Tidigt kom han idag också, lite ville han nog bli firad.
Så det fick bli våfflor.

Hon som kom senare med bussen fick vispa grädden.

Då var det bara att sätta sig och vänta på uppvaktningen.

Färska våfflor, en kram och en sång var det han uppvaktades med i dag.

Sen skulle det handlas till fredagens kalas.


fredag 5 september 2014

Önskefredag

Nu var det fredag igen och han som inte brukar bestämma mat visste vad han ville ha, Kåldolmar!

Den tidige mannen skalade äpplen.

Det blev äppelkaka till fikat med extra tillbehör idag.

Sen var det jobbdags

Här blir det kåldolmar i långa banor.

Förväntan inför maten

 Dagens lunch: Kåldolmar, potatis, sås och lingonsylt

Efterrätt: Fruktsallad på bananer, vindruvor och kiwi

Den nya väven är uppsatt och klar.

torsdag 4 september 2014

Lycka!

Ännu en kuddväv har blivit färdig och måste rullas av.

En mycket stolt vävare.

tisdag 2 september 2014

Slut igen

Brödet går åt, så det var bara att baka nytt.

Degen ska göras och jäsas.

Skurna bitar färdiga för plåten.

 Tunnbröd bakas på samma deg.

Plåtarna räcker inte till så då får vi lägga brödet där det finns plats.

fredag 29 augusti 2014

Kräftkalas

Ingen har fyllt år denna vecka , men vi kan kalasa i alla fall.
Det har blivit en ny tradition på Stinsen att kalasa på kräftor i augusti.

 Den tidige mannen fick fixa både kladdkaka och grädde.

Efter fikat blev det jobba av.

Gubbarna blev nöjdare när de fick sätta i gång att äta.

Man ska slurpa när man äter kräftor.

Förrätt: Turkiska kräftor
Varmrätt: Tacopaj, räkpaj. guacamole, sallad
Efterrätt: Melon och ananas

måndag 25 augusti 2014

Kalashösten har börjat

Idag var det kalas på Rosenvägen.

Till kaffet blev det paketutdelning 

 Efter fikat blev det dags för lite arbete.

Dagens lunch: Köttfärsröra med nachos, sallad och melon.
Efterrätt: Semifreddo.

Tack för en trevlig dag!


onsdag 20 augusti 2014

Ännu en onsdagsutflykt

Idag hade vi bara två som kom, då fikade vi ute. Färden gick till Sillerud station.

Station hade precis öppnat och kaffet var nybryggt.

Det fanns mycket smarrigt att välja på.

Sen fortsatte vävandet och vi associerade till bilder, det är mycket man kan använda russin till.

fredag 15 augusti 2014

Första matlagningen efter semestern.

 Vi var inte så många här idag, så killarna fick mycket att göra.

Här har maten blivit klar,fläskytterfilé, vitlök-timjan potatis,morötter,blomkål och sallad.
Några hemgjorda blåbärsglassar fick bli efterrätt.