torsdag 7 april 2016
fredag 1 april 2016
Omväxlande
I alla fall när det gäller vädret. I morse var det halka och hård is på bilarna, nu skiner solen och det är 27,3 grader i solväggen.
Kladdkaka är en favorit, men idag fick den avnjutas tidigt för att träningen ska hinnas med.
Pyttipanna blir det idag, vi ska ju använda våra rester.
Det smakade bra och vi hade fruktsallad till efterrätt.
tisdag 29 mars 2016
Påskbuffé på skärtorsdagen
Det var inte större än vanligt, för traditioner är till för att hållas.
Men mätta blev vi, så mätta att bloggen glömdes bort.
Men mätta blev vi, så mätta att bloggen glömdes bort.
Dukningen innan förmiddagsfikat
som idag var påsktårta och över finns dagens efterrätt.
Påskbuffén står uppdukad.
Mycket gott fanns att fylla tallriken med.
Det var alldeles tyst vid bordet, alla var upptagna med att äta!
onsdag 23 mars 2016
fredag 18 mars 2016
Afrikadag
I dag hade vår praktikant Alice sin sista dag hos oss.
Vi hade klätt upp oss för hennes skull.
Rwandas flagga
Vackra afrikanska kläder.
Till förmiddagsfikat blev det chapati.
Frukostbröd stekt i stekpannan.
Här fixar Alice deg till Amandazc
Här bakas de ut
och friteras.
Goda friterade "bullar" med saffran.
Det fanns arbete med att skära och hacka.
Dagens lunch: Afrikansk jordnötsgryta med kycklingfilé, ris med morötter, friterad sötpotatis, syrad gullök och sallad.
Maten smakade jättegott!
Till efterrätt åt vi sockerkaka med mango och kokos
och amandazc.
Vi hade glass till.
Efter all mat samlades vi framför tvn och där visade Alice bilder och film om Rwanda.
Alice uppvaktas med blommor, bok och tavlor.
Tack Alice för en trevlig och lärorik praktikperiod!
torsdag 17 mars 2016
fredag 11 mars 2016
Vårtecken
Idag var det fint väder redan från morgonen.
Det är lite manfall idag men vi reder oss.
Någon kom på förmiddagsfikat för att sen försvinna till Karlstad
Men mat skulle det lagas ändå.
Det är lite manfall idag men vi reder oss.
Någon kom på förmiddagsfikat för att sen försvinna till Karlstad
Men mat skulle det lagas ändå.
Vi hittade champinjoner i kylen så kom vi på att det blir svampsås till maten idag.
Den salladsansvarige.
Dagens lunch: Kycklingfilé, timjanpotatis, svampsås och sallad.
Efterrätt: Fruktsallad och sorbet.
På eftermiddagen blev det ett besök på Brunnen där Anders hade Elvis-utställning.
Finbesök
Bertil som Berndt har jobbat med i många år kommer så småningom gå i pension.
Berndt tackade för alla år med en snabbfika, present och en kudde han vävt själv.
torsdag 10 mars 2016
fredag 4 mars 2016
Nymodigheter
Det rördes ihop en kaka till fikat.
Korven är kryddad idag.
Elvis börjar bli lite sliten men är viktig att visa upp i alla fall.
Här blir spetspaprikan fint skuren.
Vår praktikant uppfyller önskningarna om fyllning.
Dagens lunch: Pizza efter eget önskemål på knäckebrödsbotten, sallad.
Efterrätt: Kaffe, fruktsallad, glass.
Pizzan fick klart godkänd!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)