fredag 28 november 2014

Första julbordet



Idag blev det inte någon matlagning på Stinsen,
vi gick istället till Kvarnåsen och åt julbord.
Där fanns mycket gott att äta,så alla blev mätta och nöjda.

onsdag 26 november 2014

Onsdagsjobb


Nu var det dags att göra nya tofsar till alla kuddar som ska sys.

Det blev en stor hög med färgglada tofsar.

Här blir det nytt material till tidningsväven.


tisdag 25 november 2014

Solen skiner!

Livet och kropparna är lite lättare idag, solen visar sig.

Dagen började med våffelstekning

och till det skulle grädde vispas.

 
 Sen blev det lite lek med ipaden

Vävmannen har redan gjort klart en kuddväv

Vi dammade av Så ska det låta och musikkunskapen sitter fortfarande kvar.

Men det bästa, vi tog en promenad och avslutade den i solväggen.


fredag 21 november 2014

Wok hela dagen

Idag fikade vi de nybakade biskvierna, de smakade jättegott!

Stolt dam som finskurit spetskål

 Det jobbas för fullt, det var mycket som skulle skäras idag.

Woken blev fylld med massor av goda grönsaker, ris och kyckling.

 Exotisk fruktsallad med vaniljsås blev efterrätten.

onsdag 19 november 2014

Veckan så här långt

Grått, mörkt och trist hela dagarna men inne har vi det ljust.

Ny ljusramp över arbetsbordet. 

Färgglada dörrar till toaletterna.

 Det har bakats frallor

och biskvier.

Idag fick "vårdhunden" lite omvårdnad medan vi sammanfattade dagen.

fredag 14 november 2014

Nu har vi gjort så mycket annat på fredagar ett tag.
Idag är ordningen återställd, vi luktar vitlök!

Dagens lunch: Tacopaj, guacamole och sallad.
Efterrätt: Bananasplit-glass med hård chokladsås

onsdag 12 november 2014

Överraskningskalas

Vi har jobbat i hemlighet i några dagar.
Vi skulle ordna kalas för Mona som fyllt år.

Vi började på måndag och baka tårtbottnar.

Hela tisdagen ägnade vi åt matlagning.

 
 Nästan sex kilo tacofärs stektes.

 Många gurkor skulle skäras

 och tomaterna skars och la i en blå bunke.

Salladen både skars och drogs i bitar.

Det var många flitiga runt köksbordet.

Festen hölls på IOGT-NTO.

Vi överlämnade ett kort och ett presentkort, hon verkade lite överraskad.

Den här mannen kom med ett eget paket.

Efter paketutdelning och sång var det dags att hugga in på maten.


Vi fick ett tack för kalaset från Mona på Facebook.
TACK alla mina goda vänner i Årjäng, som gjort en sån fin och rolig fest för mig ikväll! Puss och kram till er alla!!!!

fredag 7 november 2014

Nävgröt med fläsk.

Nu var det läge att äta nävgröt och fläsk igen,
en tradition som måste uppehållas.

Till fikat fick vi cheesecake. 

Eftersom det var kladdkakans dag idag, 
så bakade vi några kladdkakemuffins till efterrätt.

Några fick ta en stund i soffan och titta på bilder på TV:n.

Andra satt bara och småpratade.

När några andra stekte 3 kg fläsk, det blev några skivor.

Nu var det dags för stampning av skrämjölet till nävgröten.

 Äntligen var allt klart så nu var det bara att hugga in.


Vilken lycka att muffinsen kunde formas till en sexa.

fredag 31 oktober 2014

Projekt Halloween

Idag var det dags att ta fram pumporna och duka med vår svarta duk.
Det var ju halloween, men det var ju också dags för vår praktikant Teutas stora albanska dag.

Dukat för förmiddagens fika


Sen var det dags för arbetet med maten.



Teuta vägleder arbetet.

Dagens lunch: Qorb, panna med potatis, ris, kyckling, lök, paprika och tomater kryddad med vegeta.

 Till efterrätt vispades det vaniljsås och till det hade vi exotiska frukter.

 Sen blev det föredrag om Kosovo.

Teuta visar bilder och berättar.

tisdag 28 oktober 2014

Lite extra jobb idag.

 Här steks det massor med pannkakor till kvällens fritids.
Lite sallad skulle också fixas.

En liten mysstund på eftermiddagen.

fredag 24 oktober 2014

Utflykt i regnet

Idag körde vi över kommungränsen och till Eda kommun.

Där vankades det äppelkaka och vaniljsås till förmiddagskaffet.

Som tack för inbjudan överlämnades en kudde med lila ränder .

En del fick jobba, 
vi andra njöt av att titta på allt som pysslats fram i detta hus.

Bozze njöt av gurkan han.

Dagens lunch: Marinerat älgkött, potatisgratäng och sallad.

Efterrätt: Marängtårta med smarrig kolakräm

Tack Jessica för en dag full av inspiration och god mat!