onsdag 27 april 2016
tisdag 26 april 2016
fredag 22 april 2016
fredag 15 april 2016
Tacobuffé
Det fanns philadelifiaost kvar sen påsk, då får man leta recept efter det.
Då blev det en Cookie dough-kaka till fikat.
Till lunch dukades tacobuffé fram och till efterrätt blev det lite glass.
Det regnar ute men vi mår gott här inne.
Gladast är nog Rosita som fått en ny rullstol och ett nytt dataprogram.
tisdag 12 april 2016
Efterlängtat kalas
Han har väntat, bestämt hur han ska ha det, handlat och bakat.
Nu var det äntligen dags för kalas.
Nu var det äntligen dags för kalas.
Men grädden behövde ju vispas.
Paketöverlämning.
Innehållet var uppskattat.
Sen var det dags för nästa paketöverlämning.
Denna present passade också bra.
Sen var det tårtdags.
Sen fanns det skärarbete till de flesta.
Raclettegrillen användes flitigt.
Det var mysigt runt bordet.
Tack Anders för god mat och ett trevligt kalas!
torsdag 7 april 2016
fredag 1 april 2016
Omväxlande
I alla fall när det gäller vädret. I morse var det halka och hård is på bilarna, nu skiner solen och det är 27,3 grader i solväggen.
Kladdkaka är en favorit, men idag fick den avnjutas tidigt för att träningen ska hinnas med.
Pyttipanna blir det idag, vi ska ju använda våra rester.
Det smakade bra och vi hade fruktsallad till efterrätt.
tisdag 29 mars 2016
Påskbuffé på skärtorsdagen
Det var inte större än vanligt, för traditioner är till för att hållas.
Men mätta blev vi, så mätta att bloggen glömdes bort.
Men mätta blev vi, så mätta att bloggen glömdes bort.
Dukningen innan förmiddagsfikat
som idag var påsktårta och över finns dagens efterrätt.
Påskbuffén står uppdukad.
Mycket gott fanns att fylla tallriken med.
Det var alldeles tyst vid bordet, alla var upptagna med att äta!
onsdag 23 mars 2016
fredag 18 mars 2016
Afrikadag
I dag hade vår praktikant Alice sin sista dag hos oss.
Vi hade klätt upp oss för hennes skull.
Rwandas flagga
Vackra afrikanska kläder.
Till förmiddagsfikat blev det chapati.
Frukostbröd stekt i stekpannan.
Här fixar Alice deg till Amandazc
Här bakas de ut
och friteras.
Goda friterade "bullar" med saffran.
Det fanns arbete med att skära och hacka.
Dagens lunch: Afrikansk jordnötsgryta med kycklingfilé, ris med morötter, friterad sötpotatis, syrad gullök och sallad.
Maten smakade jättegott!
Till efterrätt åt vi sockerkaka med mango och kokos
och amandazc.
Vi hade glass till.
Efter all mat samlades vi framför tvn och där visade Alice bilder och film om Rwanda.
Alice uppvaktas med blommor, bok och tavlor.
Tack Alice för en trevlig och lärorik praktikperiod!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)