torsdag 18 maj 2017

Avtackning av Praktikant-Tina

Vi gjorde en kraftansträngning och hamnade på café Broms.
Vi skulle fika och avtacka Tina för att nu var hennes praktikperiod slut.

Här valdes det varm choklad.

Winebrödet gick snabbt åt.

Grön tårta är favoriten här.

Gruppbild från Broms.

Skoleleven Linnea kom sist och valde glass till fikat.

Tina blev lite rörd när vi ger henne en hejdå-present.



Tack Tina för tiden hos oss!

fredag 12 maj 2017

Nu är fredag, en bra dag!

                         Och vad säger fredag mer än tacos? Tacomys med marängsviss till efterrätt



En taco tallrik

Britt-Marie skär och hackar 

Berndt är med i köket och jobbar

Stekaren Martha 

Praktikant-Tina har lagt fin, fina  mönster i mosaik 

Ännu ett mästerverk av Tina

tisdag 25 april 2017

Måndags tjejer på Stinsen.

AK var på utbildning, så Amanda vikarierade!
Och här sitter Amanda och Britt-Marie och kollar bilder på datorn. 

Och så får vi också presentera vår praktikant Tina, som ska vara här i fyra veckor. 

tisdag 18 april 2017

Skärtorsdagsutflykt

Bussarna var lediga och då passade vi på att ta en liten tur.
Målet var Värmskog för räksmörgåscafeét hade redan öppnat för säsongen.
Å där trodde vi att vi inte behövde trängas med så många norskar.
Men både norskar och tyskar hade redan hittat dit.
Men det fanns plats för oss alla inne, å det var tur för det var en kall dag.

Räksmörgåsen smakade gott som vanligt.


onsdag 12 april 2017

PÅSK LUNCH PÅ STINSEN



Assistent Jessica har gjort väldigt fina påsk ljuslyktor av klistermärken och gamla sylt burkar! Passade bra att ha en dag som denna :)

Ägghalvor med majonnäs, dill och räkor


En färdig kombinerad påsk tallrik, mycket god mat!

Martha har gravat lax, och den smakade bra!

Lite mer mat! 

Fin glasen har åkt fram och Linnea har gjort "Överrasknings påskkort" till alla :)

GLAD PÅSTILEALLA, IFRÅN OSALLHÄR PÅ STINSEN!! 

måndag 10 april 2017

Anders 50 år!!

Fredag 7/4 vankades det kalas på Västanås, Anders fyllde 50 dagen innan och hela Stinsen var bjudna på kalas! Dagen började med kaffe och tårta och sen lagade vi alla mat tillsammans  :)
Födelsedagsbarnet han själv står vispningen av grädden. Ingen tårta utan grädde!


Efter tårtan blev det dags att börja göra i ordning maten. Berndt står för salladen!

Britt-Marie skär gurka.

Berndt, Karin och Martha hackar, skär och skivar för fullt.
Anders Steker bacon
Anders sköter spisen
Och när maten var helt klar, fick vi sätta oss ner och njuta av den goda maten. På menyn var de raclet, en självklar rätt en dag som denna :)

Efter maten var det disken som stod på tur, Berndt torkar och lägger in i skåpen. 

Rosita och hunden Titti tar en liten vilopaus, nöjd Rosita och nöjd Titti!




Här kommer Erika med Anders present

Och Linnea kom med ett fint kort ifrån oss alla, och självklart var det ett Elvis-kort!



Och självklart fick Anders present, ett påskris pyntat med fjädrar och Elvis-burkar 

Och i Elvis-burkarna fanns det pengar!
 EN MYCKET TREVLIG DAG! :)




fredag 31 mars 2017

Kapten Haddock

Idag tog vi kokboken till hjälp men vi gjorde på Stinsen-vis.
Kapen Haddock är whiskey-marinerad kyckling med citron från Martina Haags kokbok.

Vi gjorde på vårt vis och tog kycklingfilé och redde såsen.
Det smakade annorlunda men bra.

Trevlig helg!

måndag 27 mars 2017

Premiär

Nu  var det första gången efter superkocken gick pension vi skulle äta hennes paradrätt - NASI GORENG.

Vi rodde i land uppgiften och de flesta var ganska nöjda.
Att matoset sen ligger kvar en vecka, det är smällar man får ta.

fredag 17 mars 2017

Vår-fredag

Kallt på morgonen, lite halkigt men nu känns det ändå att våren är på väg.
Till morgon fikat blev det mirakelkaka med blåbär.

Anders var sugen på kakan för han erbjöd sig självmant att vispa vaniljsåsen.

Kakan och såsen smakade bra men pajformen har gjort sitt.
Det hördes ett knäppande i spisen, formen hade spruckit.


Lite pyssel har också hunnits med. 
 

Disken från fikat skulle in i maskinen.


De andra skar grönsaker till salladen.


Broccolin  skars och lades i långpannan.

Dagens lunch: Ungspotatis med grönsaker och timjan. fläskytterfilé, sås och sallad.

onsdag 1 mars 2017

Gårdagen

I går var det ju dagen då det säljs mest semlor, för det var ju den rätta dagen för det.

Vi var ju inte sämre på Stinsen, det blev semlor här med.

Vi hade fått en pappersstrimlare.
Linnea kom, satte ihop den och provkörde.

Vi ska göra underlägg i mosaik och provar olika mönster.