Idag har vi gjort julgodis, knäck,
snickers och nougatchoklad.
torsdag 16 december 2010
onsdag 15 december 2010
Dagens arbete
Idag har vi bakat matbröd och gravat laxen
till julbordet på tisdagen den 21.
Vi har som tradition att avsluta året med att
göra vårt eget hemlagade julbord.
till julbordet på tisdagen den 21.
Vi har som tradition att avsluta året med att
göra vårt eget hemlagade julbord.
Recept på Gravad lax
1kg färsk (frusen minst 1 dygn)
1 dl salt
1 dl socker
krossad vitpeppar (ganska mycket)
rikligt med dill
Fördela detta på laxens alla sidor, lägg
sedan ihop laxbitarna och stoppa dom i en plastpåse.
Lägg påsen i en form.
Vänd på laxen 2 gånger per dag ca. 4-5 dagar.
måndag 13 december 2010
Födelsedagsfest
I fredags hade vi födelsedagsfest hela dagen.
Det började med våfflor och kaffe, efter det
lagade vi köttfärssoppa och stekte vitlöksbröd.
Dagen avslutades med jordgubbstårta och kaffe.
fredag 3 december 2010
måndag 29 november 2010
Julmarknad
Vi var på julmarknad i Östervallskog i lördags och
visade vad vi har åstakommit här på Stinsen.
Det var inte så mycket folk, men affärerna gick skapligt.
Vi får se om det blir bättre på Travmuseéts julmarknad
den 11 dec.då vi gör ett nytt försök, tiden är 11-16.
visade vad vi har åstakommit här på Stinsen.
Det var inte så mycket folk, men affärerna gick skapligt.
Vi får se om det blir bättre på Travmuseéts julmarknad
den 11 dec.då vi gör ett nytt försök, tiden är 11-16.
Här äts det matsäck för det var en lång arbetsdag.
fredag 26 november 2010
Fredagsmat
Idag fick vi rödvinbärskaka med vaniljsås till fikat.
Till lunch lagade vi pyttipanna och sallad, för vi hade så mycket
köttbullar och korv i frysen, som var bra att göra
något av innan de blev förgamla.
Efterrätten blev stekta bananer med glass och kaffe.
Till lunch lagade vi pyttipanna och sallad, för vi hade så mycket
köttbullar och korv i frysen, som var bra att göra
något av innan de blev förgamla.
Efterrätten blev stekta bananer med glass och kaffe.
onsdag 24 november 2010
Taimat
Ännu en matlagningsdag.
Vår tailändska språkpraktikant gör sin sista dag hos idag,
och som vanligt tar vi alla tillfällen att äta gott.
Hon lagade "Padpevan" tillsammans med våra arbetstagare.
Padpevan - är fläskfile och räkor med grönsker i sötsur sås.
Efterrätten var en ny komposition - kladdkaka med maräng-
täcke, glass och röda vinbär. Mycket gott.
Vi har haft ett mycket bra utbyte av varandra, under hennes
tid hos oss på Stinsen.
Tack Pemika och lycka till!
Vår tailändska språkpraktikant gör sin sista dag hos idag,
och som vanligt tar vi alla tillfällen att äta gott.
Hon lagade "Padpevan" tillsammans med våra arbetstagare.
Padpevan - är fläskfile och räkor med grönsker i sötsur sås.
Efterrätten var en ny komposition - kladdkaka med maräng-
täcke, glass och röda vinbär. Mycket gott.
Vi har haft ett mycket bra utbyte av varandra, under hennes
tid hos oss på Stinsen.
Tack Pemika och lycka till!
onsdag 17 november 2010
Kyrkobesök med tema "Glädje"
Idag var vi inbjudna till vardagsgudstjänst
på tema Glädje.
Vi fick lyssna på glad musik och berätta
om vad som gör oss glada.
De som ville deltog i nattvarden som blev
avslutning på gudstjänsten.
Efteråt var vi inbjudna till församlingshemmet
på en mycket god kycklinggratäng och sallad,
det hela avslutades med kaffe och choklad.
TACK för lunch, rosor och delad glädje!
på tema Glädje.
Vi fick lyssna på glad musik och berätta
om vad som gör oss glada.
De som ville deltog i nattvarden som blev
avslutning på gudstjänsten.
Efteråt var vi inbjudna till församlingshemmet
på en mycket god kycklinggratäng och sallad,
det hela avslutades med kaffe och choklad.
TACK för lunch, rosor och delad glädje!
fredag 12 november 2010
Jubileum
Idag har vi firat att vi varit här på Stinsen i 13 år.
Till fikat hade vi gjort ananaspaj med grädde.
På lunchen fick vi ett litet smörgåsbord med
frestelse,sill och hemgravad lax.
Det hela avslutades med fruktsallad och kaffe.
Till fikat hade vi gjort ananaspaj med grädde.
På lunchen fick vi ett litet smörgåsbord med
frestelse,sill och hemgravad lax.
Det hela avslutades med fruktsallad och kaffe.
fredag 5 november 2010
Halloween
Idag blev halloween fiandet till eftermiddags kaffet.
Vi fick lägga om dagsprogrammet, för Särvux hade
bjudit in oss på All världens mat till kl 11.
Det hade lagats mat från Italien,Tailand, Mexiko,
Kanarieöarna, Afrika och Sverige.
Allt var JÄTTEGOTT !
TACK till alla matlagare, det hade ni gjort bra.

Vi fick lägga om dagsprogrammet, för Särvux hade
bjudit in oss på All världens mat till kl 11.
Det hade lagats mat från Italien,Tailand, Mexiko,
Kanarieöarna, Afrika och Sverige.
Allt var JÄTTEGOTT !
TACK till alla matlagare, det hade ni gjort bra.

Prenumerera på:
Inlägg (Atom)