tisdag 6 juli 2010
fredag 2 juli 2010
Utflyckt med båtbussen i Karlstad
onsdag 30 juni 2010
Detta hände sommaren 1961
Mina två bröder åkte tåg till Stockholm, de bodde hos sin moster.
Dom var på Grönalund och roade sig bl.a. var de i lustiga huset

Min mor, far, syster och jag åkte till Mariestad, vi hälsade på
Dom var på Grönalund och roade sig bl.a. var de i lustiga huset
och åkte flygande mattan ner. På scenen uppträdde Evert Taube.

Min mor, far, syster och jag åkte till Mariestad, vi hälsade på
en familj. Dottern och jag hade kul ihop.
De spelade musik på kvällen bl.a. dragspel.
Jag hade redan då ett stort intresse för stora tal och rymden.
Den sommaren kom jag på en siffra som jag tycker mycket om.
På vägen hem var vi och tittade på en gammal kyrkoruin från
1000-talet, det var mycket spännande och intressant.
1000-talet, det var mycket spännande och intressant.
Inlägget skrivet av Martha
måndag 28 juni 2010
Svar till anonym om recept på "kaka"
Hôr käring har si kake!!!!!!!!!!
Så därför finns inget recept utan vi bakar på känsla,
och har i lite av varje när det gäller mjöl.
Här kommer ett ungefärligt resept :
2l vatten + torrmjölk
2 - 3 paket jäst, mindre jäst längre jästid!
2 msk baksirap
3 tsk salt
150 g margarin
ca 5 hg grovt eller fint rågmjöl
Specialvetemjöl tills degen känns lagom kladdig
och går att baka ut.
Vi brukar ha i grovt rågmjöl och specialvete-
mjöl men det går att ha i andra mjölsorter.
Vilka mjölsorter man har i beror på hur grov
"kaka" man vill ha.
OBS! Grovmalet mjöl suger mer vätska!
Låt jäsa.
Arbeta degen och baka ut lagom stora bullar,
som sen kavlas ut till runda kakor.
Låt kakorna jäsa under duk.
Kakorna är färdigjästa när kakan reser sig,
när du trycker försiktigt på den.
Kakan pickas innan den ska stekas
i så het ugn som möjligt tills den fått fin färg.
Lycka till
Så därför finns inget recept utan vi bakar på känsla,
och har i lite av varje när det gäller mjöl.
Här kommer ett ungefärligt resept :
2l vatten + torrmjölk
2 - 3 paket jäst, mindre jäst längre jästid!
2 msk baksirap
3 tsk salt
150 g margarin
ca 5 hg grovt eller fint rågmjöl
Specialvetemjöl tills degen känns lagom kladdig
och går att baka ut.
Vi brukar ha i grovt rågmjöl och specialvete-
mjöl men det går att ha i andra mjölsorter.
Vilka mjölsorter man har i beror på hur grov
"kaka" man vill ha.
OBS! Grovmalet mjöl suger mer vätska!
Låt jäsa.
Arbeta degen och baka ut lagom stora bullar,
som sen kavlas ut till runda kakor.
Låt kakorna jäsa under duk.
Kakorna är färdigjästa när kakan reser sig,
när du trycker försiktigt på den.
Kakan pickas innan den ska stekas
i så het ugn som möjligt tills den fått fin färg.
Lycka till
torsdag 24 juni 2010
Midsommarfest
Idag har vi firat midsommar med jordgubbstårta
till kaffet och buffé till lunch. Jätte gott som vanlig!!!
Trevlig midsommar på er alla!
torsdag 17 juni 2010
Bakdag på Hembygdsgården
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)